Crowdfunding voor mijn essay ‘Klemmende laden’

De crowdfunding is succesvol afgerond. Met veel dank aan enthousiaste donateurs, de provincie Gelderland en het Frank van der Wal Fonds. Tijd voor de volgend stap: zorgen dat het boekje van de drukpers rolt.

Het project is nog tot eind mei 2021 te zien bij Voordekunst: http://www.voordekunst.nl/projecten/10791-publicatie-essay-klemmende-laden

‘Klemmende laden’ wordt een paperback, ca. 30 bladzijden, tekst + foto’s, van hout en van rozen, en gaat ongeveer 10 euro kosten.

boek reserveren?

Je kunt ook alvast een exemplaar reserveren. Gebruik hiervoor het contactformulier.

inhoud

Het begon allemaal met een (anonieme) senryū, een kort Japans gedichtje over een lade die niet meer wil opengaan, als je kwaad bent: Als ik mij kwaad maak / wil de lade van mijn kast / niet meer opengaan.

En het liep uit op een essay over woede, vriendschap en een speurtocht naar de precieze tekst van die senryū. Ook hout en rozen spelen hun eigen rol in de tekst.

055: Apeldoorn Art 2020

in CODA Museum Apeldoorn

I am one of the exhibitors.

This exhibition consists of two parts; 13 december 2020 tot 9 mei 2021 zijn de werken te zien die meedingen naar de Van Reekum Cultuurprijs en de bijbehorende publieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs kan tot 14 februari. Het eerder geplande tweede deel van de expo is vervallen.

My work in part 1: The cave in the birch-wood

www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/055-apeldoorn-art-2020

Kijkend in de beker van de sax,  waan je je in een geheimzinnige grot, waar een onzichtbaar vuur de wanden lijkt aan te lichten en ver weg twee gangen leiden naar het daglicht in het bos van berkenbomen, die eerder nog je oren streelden met hun papierzacht ritselen.


May Arthonnay will be May 2021

I would participate in the 'weekend of art' May Arthonnay 2020, an exhibition in the gardens and the barns of the inhabitants of Arthonnay, a French village in Burgundy. All sort of things to see: photographs, paintings, drawings, sculptures and theatre and music.

But: corona. So, postponed until May 2021. Realizable? No one knows.