‘Klemmende laden’ te koop

De tekst van mijn essay ‘Klemmende laden begon met een senryū, een kort Japans gedichtje, over een klemmende lade:  Als ik mij kwaad maak / wil de lade van mijn kast / niet meer opengaan. En het liep uit op een tekst over woede, vriendschap en een speurtocht naar de precieze tekst van die senryū. Ook hout en rozen spelen hun eigen rol in de tekst.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Vliedorp (www.zolderman.nl/vliedorp/vliedorp_gedichten.html)

De uitgave werd mede mogelijk door een crowdfundingscampagne bij Voordekunst en bijdragen van de provincie Gelderland en het Frank van der Wal Fonds. De campagne en de bijbehorende video blijft te zien op www.voordekunst.nl/projecten/10791-publicatie-essay-klemmende-laden

‘Klemmende laden’  bestaat naast tekst uit foto’s van hout en van rozen, 28 pagina’s, hard cover. Te koop in het atelier voor € 18,75, excl. eventuele verzendkosten.

boek kopen of eerst inzien

Wil je langskomen in het atelier om door het boek te bladeren of om het te kopen, maak dan even een afspraak. Je kunt daarvoor het contactformulier gebruiken.

May Arthonnay 2022 zeer geslaagd kunstweekend

Dit jaar mocht ik deelnemen aan ‘May d’ Arthonnay’. Het was de 17e editie van het jaarlijkse kunstweekend, waar dit jaar 17 kunstenaars hun werk toonden, zoals altijd in de tuinen en de schuren van de inwoners van Arthonnay, een Frans dorpje in de Bourgogne: foto’s, schilderijen, tekeningen, beelden en keramiek. Ik liet ‘Symphonia’ zien; centraal het werk met dezelfde titel, waarop overeenkomsten in structuur, licht en sfeer zichtbaar waren tussen foto’s uit mijn serie ‘het water en de overkant’ en de serie muziekinstrumenten. Van daaruit liet ik beelden uitwaaieren, gekozen uit beide series. Hier en daar wat teksten als aanvulling op het beeld. Het boek dat ik bij deze expositie maakte, bevat een deel van de foto’s en wat meer teksten.