CODA Museum, Apeldoorn – expositie 055: Apeldoorn Art

werk van professionele in Apeldoorn wonende en/of werkende kunstenaars. Ook mijn werk is er te zien.

van 11 december 2022 tot en met 12 maart 2023

https://www.coda-apeldoorn.nl

.

binnenkort meer nieuws over de

Beurs Bijzondere Boeken in ACEC, Apeldoorn

kunstenaarsboeken, uitgaven van marge-uitgevers, poëzie – kom kijken, kopen en luisteren

19+20 november 2022

‘Klemmende laden’

De tekst van mijn essay ‘Klemmende laden begon met een senryū, een kort Japans gedichtje, over een klemmende lade:  Als ik mij kwaad maak / wil de lade van mijn kast / niet meer opengaan. En het liep uit op een tekst over woede, vriendschap en een speurtocht naar de precieze tekst van die senryū. Ook hout en rozen spelen hun eigen rol in de tekst.

‘Klemmende laden’  bestaat naast tekst uit foto’s van hout en van rozen, 28 pagina’s, hard cover. Te koop in het atelier voor € 20,00 excl. eventuele verzendkosten.

kunstweekend May Arthonnay

In 2022 nam ik deel aan ‘May d’ Arthonnay’. Het was de 17e editie van het jaarlijkse kunstweekend, waar dit jaar 17 kunstenaars hun werk toonden, zoals altijd in de tuinen en de schuren van de inwoners van Arthonnay, een Frans dorpje in de Bourgogne: foto’s, schilderijen, tekeningen, beelden en keramiek. Ik liet ‘Symphonia’ zien; centraal het werk met dezelfde titel, waarop overeenkomsten in structuur, licht en sfeer zichtbaar waren tussen foto’s uit mijn serie ‘het water en de overkant’ en de serie muziekinstrumenten. Van daaruit liet ik beelden uitwaaieren, gekozen uit beide series. Hier en daar wat teksten als aanvulling op het beeld. Het boek dat ik bij deze expositie maakte, bevat een deel van de foto’s en wat meer teksten.

video expositie, 1e ENG, 2e NL