Crowdfunding voor mijn essay ‘Klemmende laden’

De crowdfunding is succesvol afgerond. Met veel dank aan enthousiaste donateurs, de provincie Gelderland en het Frank van der Wal Fonds. Tijd voor de volgend stap: zorgen dat het boekje van de drukpers rolt.

Het project is nog tot eind mei 2021 te zien bij Voordekunst: http://www.voordekunst.nl/projecten/10791-publicatie-essay-klemmende-laden

‘Klemmende laden’ wordt een paperback, ca. 30 bladzijden, tekst + foto’s, van hout en van rozen, en gaat ongeveer 10 euro kosten.

boek reserveren?

Je kunt ook alvast een exemplaar reserveren. Gebruik hiervoor het contactformulier.

inhoud

Het begon allemaal met een (anonieme) senryū, een kort Japans gedichtje over een lade die niet meer wil opengaan, als je kwaad bent: Als ik mij kwaad maak / wil de lade van mijn kast / niet meer opengaan.

En het liep uit op een essay over woede, vriendschap en een speurtocht naar de precieze tekst van die senryū. Ook hout en rozen spelen hun eigen rol in de tekst.

055: Apeldoorn Art 2020

in CODA Museum Apeldoorn

Ik ben een van de exposanten.

Deze expositie bestaat uit twee delen;  van 13 december 2020 tot 9 mei 2021 zijn de werken te zien die meedingen naar de Van Reekum Cultuurprijs en de bijbehorende publieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs kan tot 14 februari. Het eerder geplande tweede deel van de expo is vervallen.

Mijn werk voor deel 1: De grot in het berkenbos

www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/055-apeldoorn-art-2020

Kijkend in de beker van de sax,  waan je je in een geheimzinnige grot, waar een onzichtbaar vuur de wanden lijkt aan te lichten en ver weg twee gangen leiden naar het daglicht in het bos van berkenbomen, die eerder nog je oren streelden met hun papierzacht ritselen.


May Arthonnay 2020 wordt May 2021

Ik zou deelnemen aan het kunst-weekend May Arthonnay 2020, een expositie in de tuinen en de schuren van de inwoners van Arthonnay, een Frans dorpje in de Bourgogne. En daar zou, zoals elk jaar, van alles te zien zijn en ook te horen: foto’s, schilderijen, tekeningen, beelden, video’s, en ook een ‘living art show’, theater en en muziek.

Maar, zoals te verwachten , is ook dit evenement uitgesteld tot mei 2021. Haalbaar? Niemand die het weet