‘Klemmende laden’ eind mei af!

Het project Klemmende laden is bijna voltooid. Uitgever Dick Ronner heeft het materiaal naar de drukker gestuurd, die de boeken de vierde week van mei 2021 zal afleveren.

‘Klemmende laden’ wordt een boekje met een harde kaft, het bestaat uit tekst en foto’s van hout en van rozen, en kost € 17,50.

boek bestellen of eerst inzien

Wil je het boek bestellen, gebruik dan het contactformulier. Eerst even langskomen en doorbladeren, kan natuurlijk ook, maak dan even een afspraak. Dat kan ook via het contactformulier

inhoud

Het begon allemaal met een (anonieme) senryū, een kort Japans gedichtje over een lade die niet meer wil opengaan, als je kwaad bent: Als ik mij kwaad maak / wil de lade van mijn kast / niet meer opengaan.

En het liep uit op een essay over woede, vriendschap en een speurtocht naar de precieze tekst van die senryū. Ook hout en rozen spelen hun eigen rol in de tekst.

Het (crowdfundings)project blijft te zien bij Voordekunst: http://www.voordekunst.nl/projecten/10791-publicatie-essay-klemmende-laden

May Arthonnay 2020 wordt May 2021 2022

Ik zou deelnemen aan het kunst-weekend May Arthonnay 2020, een expositie in de tuinen en de schuren van de inwoners van Arthonnay, een Frans dorpje in de Bourgogne. En daar zou, zoals elk jaar, van alles te zien zijn en ook te horen: foto’s, schilderijen, tekeningen, beelden, video’s, een ‘living art show’, theater en muziek.

Maar, zoals te verwachten was, is ook dit evenement uitgesteld, eerst, hoopvol, tot mei 2021. Inmiddels tot mei 2022. Dat moet toch haalbaar zijn, zou je denken. Of hopen.