nieuw boek – magie van het strijkkwartet

Uitgeverij Het Huis met de Drie Gedichten heeft mijn ‘Vier uiterst beschaafde heren of de magie van het strijkkwartet’ uitgeven. Het is een boek met tekst en foto’s.

Het boek is op 25 mei 2024 gepresenteerd op de Vriendenmiddag van de Stichting Vrienden van Boekhandel Lovink in het koetshuis van buitenplaats De Wildenborch in Vorden, waar ook de strijkers van het Viride kwartet optraden.

prijs: € 25,00, ex eventuele verzendkosten

Gele Huis-concerten

Tijdens het afgelopen Gele Huis-concert trad pianist Jorian van Nee op. Hij voerde werken uit van Chopin, Ravel, Monpou, Rachmaninoff en eigen composities – een boeiend concert met enthousiast publiek.

Er staat ook alweer een nieuw concert gepland: op zondagmiddag 8 september 2024 treedt pianist Frederic Voorn op. Nadere informatie volgt.


           een mooi nieuwjaar

Ik wens je een mooi nieuw jaar, een jaar vooral waarin vrede werkelijkheid wordt

“… zeven acht, negen …” mompelde Haas in zijn snor. “Uil! Ik hoorde je helemaal niet aankomen! Ik word d’r helemaal bibberig van!”

Uil klapte geërgerd met zijn snavel. “Hoe ver ben je al, Haas?”

“Nou, best wel ver, hoor.” Haas wees met zijn voorpoot naar de takjes die hij in lange rijen, tien naast elkaar, aan het uitleggen was op het Grote Veld. “Nou maar even stoppen, Uil? Even wat anders doen?”

Uil liet zijn snavel opnieuw klappen. Nu nog harder. Zijn okergele ogen leken wel vuurbollen. “Doorgaan, Haas! We zijn er nog lang niet. Er zijn nu al duizenden bosduiven die meedoen. Zo meteen vlieg ik naar het Hoge Bos en het Groene Bladerenbos en dan nog naar het Verre Bos. Morgen zullen alle duiven zich verzamelen op dit veld. En allemaal nemen ze een olijftakje mee in hun snavel. Waar ze het takje laten vallen, zal een olijfboom groeien. Al die bomen kunnen vrede brengen.”

“Ja maar, Uil, als die bomen nou omgehakt worden, of omvallen omdat ze dorst hebben als het niet regent. En als nou ….”

Uils snavelklap sneed nu dwars door de lange oren van Haas. “Ja maar, als dit, als dat … Àls we nou gewoon iets gaan doen, àls we er nou in geloven, dan … misschien …”

Uil leek wel kleiner te worden. Grijzer. Zijn stem klonk schor. Maar meteen richtte hij zich op, spreidde zijn vleugels en vloog weg, geluidloos, zoals hij gekomen was.