Klemmende laden

Mijn essay ‘Klemmende laden’ wordt in kleine oplage uitgegeven. “Mooie tekst, ” zei Dick Ronner van uitgeverij Vliedorp, “wil ik wel iets mee doen”. (www.zolderman.nl/vliedorp).  Eerder maakte ik er zelf al een paar boekjes van, kijk verder hier: https://anjacohen.nl/nl_nl/autonoom/boeken-en-objecten/klemmende-laden/

Klemmende laden is een tekst die ontstond vanuit een (anonieme) senryū, een kort Japans gedichtje, beetje als een haiku, maar toch anders:  Als ik mij kwaad maak / wil de lade van mijn kast / niet meer opengaan.

Juist toen ik mijn hand naar de bel uitstak, klonk er in het huis een luide vloek. Een mannenstem. Onmiskenbaar de stem van Joep. Uiterst merkwaardig, Joep was de kalmste man die ik kende. Als die uit zijn evenwicht was geraakt, moest er iets vreselijks zijn gebeurd.

verschijning

IJs en corona dienende verschijnt het boekje ergens in oktober dit jaar. Later meer nieuws over wanneer precies en over de boekpresentatie.

exemplaar reserveren

Wil je nu al een exemplaar reserveren? Dat kan. Stuur even een mailtje. Bij de nu geplande oplage gaat het boekje (kleine 30 bladzijden, tekst + foto’s van hout en van rozen, formaat A5) € 9,75 kosten, incl. 9% btw, ex verzendkosten.

May Arthonnay 2020 wordt May 2021

Ik zou deelnemen aan het kunst-weekend May Arthonnay 2020, een expositie in de tuinen en de schuren van de inwoners van Arthonnay, een Frans dorpje in de Bourgogne. En daar zou, zoals elk jaar, van alles te zien zijn en ook te horen: foto’s, schilderijen, tekeningen, beelden, video’s, en ook een ‘living art show’, theater en en muziek.

Maar, zoals te verwachten , is ook dit evenement uitgesteld tot mei 2021.